Kako izbrisati skupne fotografije, vsebino na Facebook Messengerju v Androidu, iPhone

V Facebook Messengerju vsi skupaj s prijatelji delimo fotografije in vsebino. Kaj pa, če bi želeli v Facebook Messengerju izbrisati nekaj skupne vsebine in fotografij. Uporabniki programa Messenger poročajo, da ne glede na to, kolikokrat izbrišejo fotografije in vsebino iz svojih Messengerjevih niti, še vedno vidijo skupne fotografije, ko se v Messengerju dotaknejo možnosti »ogled skupnih fotografij«. Ljudje celo vidijo fotografije, ki so jih delili pred skoraj letom dni. Zdi se, da je težava specifična za napravo, kar pomeni, da fotografije v skupni rabi ne bodo na voljo, če se prijavite v Messenger iz drugih naprav. To je predvsem zato, ker Messenger fotografije shrani v predpomnilniške datoteke. Toda uporabniki ne morejo odstraniti skupnih fotografij niti po brisanju predpomnilnika iz svojih telefonov.





Brisanje skupnih fotografij in vsebin na Facebook Messengerju

Eden najpogostejših načinov brisanja fotografij je, da fotografijo dolgo pritisnete v klepetalnici in jo izbrišete. Toda to bo vsebino izbrisalo samo z vaše strani. Druga stranka si jo bo še naprej ogledala, videli pa jih boste tudi v razdelku Ogled skupnih fotografij.

1- Morda najlažji način, s katerim ste izbrisali skupno vsebino in fotografije na Facebook Messengerju, popolnoma odstranite aplikacijo. Izbrišite aplikacijo in počakajte nekaj minut. Ponovno namestite aplikacijo Messenger in videli boste, da ob dotiku možnosti Prikaži skupne fotografije ne bo nobenih fotografij.

2 Ta trik je precej čuden. Ampak deluje. Recimo, da želite izbrisati vse fotografije, ki ste jih nekoč delili s prijateljem Johnom. Naredite nov Facebook skupinski klepet, v katerem bodo tri osebe: vi, John in nek drug uporabnik. Lahko dodate katerega koli drugega prijatelja. Ko ste sestavili skupino, prosite prijatelja, naj zapusti klepetalno skupino, tako da ostaneta v skupini samo ti in John. Ta nit klepeta bo preglasila prejšnjo nit klepeta od vas in Janeza ter tako odstranila vse fotografije in vsebino v skupni rabi.



4- Odprite Nastavitve telefona in pojdite na Storage. Zdaj pojdite na slike in tam bo razdelek za Messenger Photos. Tukaj boste videli možnost Skupne fotografije. Ročno izbrišite vse te fotografije. S tem boste izbrisali vso vsebino v skupni rabi na Facebook messengerju.

5- Če uporabljate telefon Android, sledite spodnjim korakom.

Pojdite na Nastavitev in pojdite na iskanje računov ter kliknite Messenger in nato z zgornjim desnim gumbom kliknite in odstranite račun.



6) Pojdite na Upravitelj nastavitev in aplikacij ter nato Izbrišite predpomnilnik in podatke za aplikacijo Facebook Messenger. Kliknite na ta povezava da si ogledate podroben način brisanja predpomnilnika in podatkov za katero koli aplikacijo.